Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A mézet a zsírral felforraljuk, majd forrón a lisztre öntjük és jól kikeverjük. Ha kihűlt, egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd a többi hozzávalót, végül a tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a masszába forgatjuk. A tepsit (25*30 cm) sütőpapírral kibéleljük és a masszát beleöntjük, majd előmelegített, 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük (kb 35-40 […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2020.02.10.

Hozzávalók

Krém

Elkészítése

A mézet a zsírral felforraljuk, majd forrón a lisztre öntjük és jól kikeverjük.

Ha kihűlt, egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd a többi hozzávalót, végül a tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a masszába forgatjuk.

A tepsit (25*30 cm) sütőpapírral kibéleljük és a masszát beleöntjük, majd előmelegített, 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük (kb 35-40 perc).

A krémhez a tojásokat a cukorral és kakaóval jól kikeverjük és vízgőz felett sűrűre főzzük. Ha kihűlt a margarinnal kihabosítjuk.

Összeállítás: ostyalap, krém, tészta, krém és ostyalappal zárjuk.

Egy éjszakára hűtőbe tesszük, a tetejét lenyomtatjuk, hogy az ostyalap jól a tésztához tapadjon. Hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk másnap.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is