Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

1 dl langyos-cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, 2 tojássárgáját és egy egész tojást, majd a felfuttatott élesztőt és elkezdjük összeállítani a tésztát. Annyi tejet adunk hozzá, hogy lágy tésztát kapjunk, de ne ragadjon se a kezünkhöz se az edényhez. Közben beledolgozzuk az olvasztott vajat is és hólyagosra […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Malnahab
Beküldte: 2020.12.21.

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Elkészítése

1 dl langyos-cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, 2 tojássárgáját és egy egész tojást, majd a felfuttatott élesztőt és elkezdjük összeállítani a tésztát. Annyi tejet adunk hozzá, hogy lágy tésztát kapjunk, de ne ragadjon se a kezünkhöz se az edényhez. Közben beledolgozzuk az olvasztott vajat is és hólyagosra dagasztjuk.

Letakarva kelesztjük.

Közben elkészítjük a tölteléket. A tojást szétválasztjuk. A sárgáját kikeverjük 1 ek cukorral, majd hozzáadjuk az ordát, vágott kaprot, vaníliás cukrot és 3 ek cukrot, majd az egészet alaposan összedolgozzuk.

A tésztából maradt 2 tojásfehérjéhez hozzáadjuk a maradékot, aminek a sárgája az ordához került, majd 3 ek cukorral és csipet sóval, pár csepp citromlével keményre felverjük.

A tojáshabot óvatosan beledolgozzuk az ordához.

A kalács tésztáját két részre osztjuk, majd kinyújtjuk téglalap alakúra és rákenjük a töltelék felét és feltekerjük. Ugyanígy készítjük el a másik tésztát is.

Kivajazott kalácsformákba tesszük a kalácsokat a tetejét megkenjük tojással. Megszurkáljuk és 180 fokos sütőben kb 40-50 perc alatt megsütjük.

Ha nagyon pirulna a teteje, akkor alufóliával takarjuk le.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Francia Évszak: Tavasz Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Reggeli
Malnahab
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is