Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a krémet. A ricottát villával áttörjük és összekeverjük a mascarponéval, ízlés szerint édesítjük. Ha van pisztácia pasztánk, akkor 2 kiskanállal teszünk bele, ha nincs akkor 1 marék darált pisztáciát keverünk a krémbe. A tésztát lisztezett felületen […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Veronica
Beküldte: 2020.12.12.

Tészta

Krém

Elkészítése

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a krémet. A ricottát villával áttörjük és összekeverjük a mascarponéval, ízlés szerint édesítjük. Ha van pisztácia pasztánk, akkor 2 kiskanállal teszünk bele, ha nincs akkor 1 marék darált pisztáciát keverünk a krémbe.

A tésztát lisztezett felületen kinyújtuk nagyon vékonyra, szinte olyan vékonyra, mint a papír. Keressünk egy kb 10 cm-es pogácsaszaggatót vagy poharat és a tésztából szúrjunk ki köröket vele.

A tészta korongokat habroló formára tekerjük és ahol a tészta szélei találkoznak a maradék tojásfehérjével megkenjük, összeragasztjuk, így sütés közben nem fognak szétnyílni.

Forró olajban a formával együtt 1-2 perc alatt megsütjük.

Papírszalvétára kiszedjük és miután kihűltek a csövek, kihúzzuk a tésztából.

Habzsákba töltjük a krémet és a hideg cannoli rudakat megtöltjük. Mindig csak annyit készítsünk, amennyi elfogy, mert a tészta hamar megszívja magát nedvességgel és megpuhul.

A cannoli akkor a legfinomabba amikor a vékony héj roppan, a krém pedig krémes.

Durvára vágott psiztáciába nyomjuk a végeit és porcukorral megszórjuk. A töltetlen cannoli lezárt dobozban, napokig eláll a hűtőben.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Veronica
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is