Elkészítése
A tojásfehérjét a cukorral nagyon kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a olvasztott vajat, ami nem szabad, hogy meleg legyen. Hozzászitáljuk a lisztet, amelybe előzőleg belekevertük a sütőport. Ezután óvatosan, fakanállal beleforgatjuk a feldarabolt gyümölcsöket és a csokit. A gyümölcsökre egy kevés lisztet szórunk, majd lerázzuk róluk.
Kivajazott 2 darab őzgerinc formában, előmelegített sütőben 180 fokon kb 35-40 percig sütjük.
A formákat kb 2/3 részéig töltjük a masszával.
A kihűlt süteményünket bevonjuk csokival. Ehhez a kétféle csokoládét felolvasztjuk mikróban és az étolajjal simára keverjük. Először a barna csokoládéval vonjuk be. A fehér csokoládét egy csíkban az őzgerinc közepére csurgatjuk, majd egy fogpiszkálóval ide-oda húzogatjuk a barna csokiba.
Díszítésnek karácsonyi csokoládé díszeket tettem rá.










