Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Káposztás egytálételek

Bácskai töltöttkáposzta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A töltött káposzta egy igen eklektikus, tájegységenként változatosan készíthető étel, mi itt a Bácskában így készítjük. A darált húshoz hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást, az átmosott rizst és a fűszereket (1 evőkanál fűszerpaprikával), majd alaposan összedolgozzuk. A füstölt árut (én most bordaporcot tettem mellé) kisebb darabokra vágjuk. A káposztafejről leszedjük […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
200 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
pontycomb
Beküldte: 2020.12.26.

Hozzávalók

Elkészítése

A töltött káposzta egy igen eklektikus, tájegységenként változatosan készíthető étel, mi itt a Bácskában így készítjük.

A darált húshoz hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást, az átmosott rizst és a fűszereket (1 evőkanál fűszerpaprikával), majd alaposan összedolgozzuk.

A füstölt árut (én most bordaporcot tettem mellé) kisebb darabokra vágjuk.

A káposztafejről leszedjük a leveleket és a vastag ereit levágjuk. A vágott káposzta és a levelek is ha nagyon savanyúak, hideg vízzel átmossuk és lecsepegtetjük.

A szármákra 1-1 közepes marék tölteléket teszünk, feltekerjük és a végeit benyomkodjuk. Ebből a mennyiségből nekem 25 db szárma készült.

Egy nagyobb, 10 literes lábosba belerétegezzük a szármákat, a füstölt árut, a babért és az egész borsot úgy, hogy alulra és felülre vágottkáposzta kerüljön.

1,5 liter vízben elkeverünk 1 ek fűszerpaprikát és 3 ek paradicsomszószt, majd rálocsoljuk a káposztára és még annyi vizet öntünk rá, hogy épp csak ellepje.

Lassú lángon fedő alatt néha megrázva, megmozgatva 2,5-3 órát főzzük, a menet közben elfőtt levét időnként vízzel pótoljuk.

Ha a főzőlap gázégős, nem árt az edény alá egy lángterelő!

Miután elkészült friss kenyérrel és tejföllel még forrón tálaljuk!

Hűtőben tárolva, kb 3-4 nap múlva a legfinomabb!

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is