Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Buzogányos máglya

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A csirkecombokat sóval, borssal beszórjuk és félretesszük. A zsemlét tejbe áztatjuk és amíg ázik, megpirítjuk az apróra vágott hagymákat. Ezután a tejes zsemlét kifacsarjuk, majd összekeverjük a darált sertéshússal, a pirított hagymával, mehet bele a három összetört fokhagyma, só, bors, kömény, na meg az összevágott petrezselyem. Az összegyúrt fasírtból egyetlen, nagy pogácsát készítünk. Ez az […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
BorsodiBuzoganyosMaglya
Beküldte: 2022.04.28.

Hozzávalók

Elkészítése

A csirkecombokat sóval, borssal beszórjuk és félretesszük.

A zsemlét tejbe áztatjuk és amíg ázik, megpirítjuk az apróra vágott hagymákat.

Ezután a tejes zsemlét kifacsarjuk, majd összekeverjük a darált sertéshússal, a pirított hagymával, mehet bele a három összetört fokhagyma, só, bors, kömény, na meg az összevágott petrezselyem.

Az összegyúrt fasírtból egyetlen, nagy pogácsát készítünk. Ez az alapkő, ami köré minden épülhet.

Jöhet a szalonna! Felszeleteljük, beirdaljuk és kisütjük szép kakastaréj formára. Fontos, hogy a bőrével együtt süljön. Reméljük nem azzal kezdted, hogy levágtad!

Most, hogy mindent “előkészítettünk”, egy tepsit kikenünk a szalonna zsírjával, ebbe helyezzük a fasírtpogácsát, köré rakjuk a kolbászokat és a tetejére a csirkecombokat. Sütőbe tesszük 150 fokon 40 percre.

Egy edényben olajat melegítünk és amíg melegszik, a lilahagymát bevágjuk nyolcfelé úgy, hogy teljesen nem vágjuk át. De nyugodtan vagdosd be a hagymát előbb, hogy ne kelljen versenyt futni az olajjal.

Az enyhén megnyitott hagymát bőségesen lisztezzük és forró olajban ropogósra sütjük. De ez már tényleg opcionális.

Az elkészült húst tálra komponáljuk, ráhelyezzük a taréjokat, (középre a sült lilahagymát) majd megszórjuk karikára vágott chilivel és a maradék petrezselyemmel, hogy kapjon egy kis friss, zöldséges színt.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak
BorsodiBuzoganyosMaglya
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is