Elkészítése
A burgonyákat sós vízben, héjában félpuhára főzzük, majd hideg vízben kissé lehűtjük, meghámozzuk és félretesszük.
A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatás után kevés zsiradékon 1-1 perc alatt mindkét oldalát elősütjük.
A paprikát, paradicsomot és a lilahagymát karikákra vágjuk, a sajtokat lereszeljük.
Egy 30*40 cm-es tepsit zsiradékkal kikenünk és belerétegezzük a felszeletelt hozzávalókat:
1. réteg: burgonya, lilahagyma, tv paprika, kolozsvári szalonna,
2. réteg: burgonya, lilahagyma, paradicsom,
3. réteg: elősütött karajszeletek, reszelt füstölt sajt,
4. réteg: burgonya, csemege szalonna.
Végül a tejfölt kikeverjük a 2 gerezd reszelt fokhagymával, 2 tojással, a reszelt trappistával, pici sóval, borssal és rákenjük a rakottas tetejére.
Alufóliával lezárjuk és 190 fokra előmelegített sütőbe téve először jó 40 percig, azután a fóliát levéve további 20 percig sütjük.
8-10 perc pihentetés után szépen szeletelhető.
Kenyérrel és ízlés szerint savanyúsággal tálaljuk.
Rendkívül kiadós és laktató étel.
Jó étvágyat kívánok hozzá!







