Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A káposztát leforrázzuk, majd kivágjuk a vastag ereket és óvatosan, hogy ki ne szakadjanak, leveleire bontjuk. A darát húshoz hozzáadjuk rizst, a felaprított vöröshagymát, fokhagymát, sót, borsot, pirospaprikát és a tojást. Alaposan összegyúrjuk, majd megtöltjük vele a káposztaleveleket. (A tenyerünkbe tesszük a káposzta levelet, veszünk egy evőkanálnyit a bekevert húsból, a közepébe tesszük, ráhajtjuk az […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Drága
Szekeres Lajosne Klari
Beküldte: 2020.11.22.

Hozzávalók

Elkészítése

A káposztát leforrázzuk, majd kivágjuk a vastag ereket és óvatosan, hogy ki ne szakadjanak, leveleire bontjuk.

A darát húshoz hozzáadjuk rizst, a felaprított vöröshagymát, fokhagymát, sót, borsot, pirospaprikát és a tojást.

Alaposan összegyúrjuk, majd megtöltjük vele a káposztaleveleket. (A tenyerünkbe tesszük a káposzta levelet, veszünk egy evőkanálnyit a bekevert húsból, a közepébe tesszük, ráhajtjuk az egyik oldalon és a levelet nem túl szorosra feltekerjük, a másik végét benyomjuk.)

A maradék káposztát felszeleteljük, a lábas aljára tesszük és erre rakjuk a töltelékeket (én nem tettem alá, mert az eredeti recept szerint nincs alatta, de ez ízlés dolga, sokan úgy szeretik). Felöntjük fél liter vízzel és paradicsomlé felével, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt lassú tűzön 1,5-2 órán át főzzük.

Háromnegyed fövésben rászórjuk a cukrot, felöntjük a maradék paradicsomlével és készre főzzük.

Ha megfőtt állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Szilveszteri receptek Konyha: Magyar Évszak: Tél Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Szekeres Lajosne Klari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is