Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Káposztás egytálételek

Teljes kiőrlésű knédli húsosan, savanyúkáposztával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A füstölt csülköt és a bordaporcot előző este beáztatom hideg vízbe. A knédlihez a liszteket a szárított élesztővel és a sóval alaposan elkeverem, majd egy kancsó segítségével elkezdem hozzáadagolni a vizet és dagasztani. Amikor eléri a tészta, hogy kellően ruganyos, nem ragad, akkor félreteszem. A karajt ujjnyi vastag szeletekre vágom, kiklopfolom, majd egy fazék vízben […]

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
210 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Drága
Tsche
Beküldte: 2021.09.27.

Hozzávalók

Knédli

Elkészítése

A füstölt csülköt és a bordaporcot előző este beáztatom hideg vízbe.

A knédlihez a liszteket a szárított élesztővel és a sóval alaposan elkeverem, majd egy kancsó segítségével elkezdem hozzáadagolni a vizet és dagasztani. Amikor eléri a tészta, hogy kellően ruganyos, nem ragad, akkor félreteszem.

A karajt ujjnyi vastag szeletekre vágom, kiklopfolom, majd egy fazék vízben felteszem főni. Adok hozzá sót, egész borsot, babérlevelet és a hagymákat egészben. Fél óra főzés után hozzáadom a feldarabolt bordaporcot és füstölt csülköt és további fél órán főzöm őket együtt.

A káposztának, ha nagyon intenzív az íze, akkor alaposan kinyomkodom, ha kell, akkor átmosom, ezután egy evőkanál zsíron és 2 teáskanálnyi pirospaprikával elkezdem félpuhára párolni. Nagyjából egy időben fog elkészülni a hússal.

Miután elkészült a hús és a káposzta is, előveszek egy tűzálló edényt és belerétegezem az összetevőket. Alulra megy a savanyú káposzta, arra a húsok szépen, egyenlően elrendezve.

A knédli tésztáját mérleg segítségével 10 egyenlő részre osztom, gombóccá formálom és a húsok tetejére rendezem. Az edény tetejét befedem egy erős grillfóliával úgy, hogy a gombócokhoz ne érjen az alufólia és az edény pereme alá erősen benyomkodom, hogy légmentesen zárjon.

180°C-ra előmelegített sütőben kettő órán át így sütöm. Ekkor a káposzta gőzén átpuhul teljesen a hús és átfő a gombóc. Egy óra leteltével leveszem a fóliát és 10 percet pirítom még, hogy a teteje ropogós legyen.

Sütőből kivéve várok fél órát tálalás előtt, hogy az esetlegesen eresztett levet visszaszívja magába.

Tejföllel tálalom.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Szlovák Évszak: Tél Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Drága Gyakorlat: Profiknak Fogás: Ebéd
Tsche
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is