Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hamburgerek

Gluténmentes emeletes hambik

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Bucik: Az élesztőt elkeverjük a meleg vízzel, majd hagyjuk felfutni. Addig a gluténmentes lisztet, a sót és a cukrot elkeverjük, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, a tejet, tojást és margarint. A tésztát kb 5 percig gyúrjuk, majd két egyforma gömbbé formázzuk és sütőpapíros tepsire helyezzük. Letakarjuk és hagyjuk duplájára kelni. A sütőt 170 fokra előmelegítjük, […]

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Picipiros
Beküldte: 2022.01.31.

A bucikhoz

Bucik tetejére

A húspogácsákhoz

Karamellizált lilahagyma

A camambert-es hamburgerhez

A húsimádó hamburgerhez

Elkészítése

Bucik:

Az élesztőt elkeverjük a meleg vízzel, majd hagyjuk felfutni. Addig a gluténmentes lisztet, a sót és a cukrot elkeverjük, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, a tejet, tojást és margarint.

A tésztát kb 5 percig gyúrjuk, majd két egyforma gömbbé formázzuk és sütőpapíros tepsire helyezzük. Letakarjuk és hagyjuk duplájára kelni.

A sütőt 170 fokra előmelegítjük, majd a tetejüket kis margarinnal lekenve és sóval hintve 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Karamellizált lilahagyma:

A karamellizált lilahagymához a hagymát megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk. A cukrot serpenyőben felolvasztjuk, karamellizáljuk, majd óvatosan hozzáöntjük a vizet. Addig kevergetjük, amíg a cukor felolvad. Hozzáadjuk a felkarikázott hagymát, majd addig kevergetjük, amíg a levét elfőli és sűrű mázas, csatni állagú nem lesz.

Húspogácsa:

A húspogácsához a hozzávalókat összegyúrjuk, fél órát hűtőben pihentetjük, majd 4 egyforma vastag koronggá formálva olajon, fedővel lefedve, közepes lángon mindkét oldalát megsütjük.

Camambert-es hamburger:

Az egyik bucit félbevágjuk. Serpenyőben a vágott felüket kicsit megpirítjuk és vajjal megkenjük.

Rétegezzük a bucit: alulra kerül három szelet paradicsom, a félbevágott camambert egyik fele, egy szelet húspogácsa, egy szelet edami sajt, a madársaláta, még egy húspogácsa, a másik szelet edami sajt, karamellizált lilahagyma, a camambert másik fele, az áfonya lekvár és végén a buci teteje.

Hurkapálcát állítunk bele hogy stabil maradjon.

Húsimádó hamburger:

A baconot felhevített serpenyőn ropogósra sütjük, majd a zsírján a félbevágott bucik vágott feleit megpirítjuk.

Rétegezzük a hambit: alulra kerül a szeletelt paradicsom, erre jön egy húspogácsa, majd az egyik szelet edami sajt, a madársaláta, majd 2 szelet pirított bacon, a másik húspogácsa, a másik szelet edami sajt, a felkarikázott csemege uborka, a másik 2 szelet bacon, egy marék pirított szárított vöröshagyma, mustár, ketchup, tabasco és a buci teteje, végül hurkapálcát szúrunk a közepébe.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Amerikai Évszak: Egész évben Ételallergia: Gluténmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Profiknak Fogás: Vacsora
Picipiros
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is