Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Hal receptek

Mártások receptjei

Harcsafalatkák tejszínes gombamártással

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A halat felszeleteljük 1,5 ujjnyi szeletekre és egy kis tálba tesszük. Ráöntjük a tejet és kb egy órán át hűtőben tároljuk. Lemossuk a tejet a halról, papírtörlővel szárazra töröljük és sózzuk, borsozzuk. Egy kis tapadásmentes serpenyőbe olajat teszünk, erre rátesszük a felaprított póréhagymát, citromot. A halat beleforgatjuk a paprikával összekevert zablisztbe és beletesszük a serpenyőbe. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
birosari
Beküldte: 2021.10.05.

Hozzávalók

A gombamártáshoz

Elkészítése

A halat felszeleteljük 1,5 ujjnyi szeletekre és egy kis tálba tesszük. Ráöntjük a tejet és kb egy órán át hűtőben tároljuk.

Lemossuk a tejet a halról, papírtörlővel szárazra töröljük és sózzuk, borsozzuk.

Egy kis tapadásmentes serpenyőbe olajat teszünk, erre rátesszük a felaprított póréhagymát, citromot. A halat beleforgatjuk a paprikával összekevert zablisztbe és beletesszük a serpenyőbe. Addig sütjük míg szép színt kap, oldalanként kb 3 percig. Mikor megfordítjuk kb 2 perc után, egy kicsit lefedjük a serpenyőt. Vigyázzunk közben, hogy a hagymaszár és a citrom nehogy megégjen, ezért kiszedjük egy tányérra, majd erre tesszük a megsült halat.

Elkészítjük a mártást közben. Most a lisztet rászórtam, nem készítettem külön habarást. Szintén tapadásmentes edényt használunk. A gombákat kicsit megmossuk, szárazra töröljük és átlósan felszeleteljük.

A serpenyőbe olajat, vajat teszünk erre a gombákat, melyet kicsit megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk az apróra vágott hagymát. Meghintjük kevés zabliszttel és megszórjuk leheletnyi paprikával. Jól összekeverjük, hozzáadjuk a joghurtot, a tejszínt és hígítjuk zöldségalaplével. Meghintjük gazdagon petrezselyemmel és összeforraljuk . Ha nagyon sűrű lenne, akkor hígítjuk vízzel.

Most főtt krumplival kínáltam, de lehet gerslivel, tésztával vagy rizzsel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
birosari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is