Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Kétszalonnás-tejfölös, sajtos galuska

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Összekeverjük a galuskatésztát: a hozzávalókat egy tálba tesszük és kikeverjük. Először csak kevesebb vizet adjunk hozzá, majd a tészta állagára figyelve adjunk még hozzá, ha igényli. A kikevert galuskát apró szaggatóval sós vízbe szaggatjuk és miután feljöttek a víz felszínére, még további 1,5-2 percig főzzük. Ezután leszűrjük és hideg vízzel átöblítjük. Az olajon megpirítjuk a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Erzsébet Bán
Beküldte: 2023.02.24.

Hozzávalók

Öntethez

Elkészítése

Összekeverjük a galuskatésztát: a hozzávalókat egy tálba tesszük és kikeverjük. Először csak kevesebb vizet adjunk hozzá, majd a tészta állagára figyelve adjunk még hozzá, ha igényli.

A kikevert galuskát apró szaggatóval sós vízbe szaggatjuk és miután feljöttek a víz felszínére, még további 1,5-2 percig főzzük. Ezután leszűrjük és hideg vízzel átöblítjük.

Az olajon megpirítjuk a nagyobb darabokra szeletelt bacont, a kockázott császárszalonnát, rátesszük az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, kicsit megfonnyasztjuk. Borsozzuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, a reszelt sajtot és addig melegítjük, amíg a sajt is elolvad.

Alaposan összekeverjük a galuskát a tejfölös-szalonnás szósszal és petrezselyemzölddel díszítjük, végül még melegen tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Erzsébet Bán
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is