Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Vegán túrógombóc

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kölets többször, alaposan átmossuk, majd lecsepegtetjük. 4,5-5 dl növényi tejben a cukorral/édesítővel főzni kezdjük. Lassan főzzük és ha már felszívta a tejet, de még nem teljesen puha, akkor kis adagokban pótoljuk. A lényeg, hogy mire a köles megfő, addigra a folyadékot is teljesen felszívja. A masszába ízlés szerint főzhetünk mazsolát is, ha szeretjük. Amikor […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2023.09.24.

Hozzávalók

Forgatáshoz

Öntet

Elkészítése

A kölets többször, alaposan átmossuk, majd lecsepegtetjük. 4,5-5 dl növényi tejben a cukorral/édesítővel főzni kezdjük. Lassan főzzük és ha már felszívta a tejet, de még nem teljesen puha, akkor kis adagokban pótoljuk.

A lényeg, hogy mire a köles megfő, addigra a folyadékot is teljesen felszívja. A masszába ízlés szerint főzhetünk mazsolát is, ha szeretjük.

Amikor már majdnem megfőtt a föles, akkor belekeverjük a citromhéjat, levet, vaníliát és a sűrítőanyagot (zabpuding, zabliszt vagy kukoricadara) és az egészet alaposan összekeverjük. Félretesszük kicsit hűlni.

Amíg a köleses massza hűl, addig kevés növényi margarinon megpirítjuk a zsemlemorzsát. Ízesíthetjük fahéjjal, vaníliával vagy keverhetünk bele darált mandulát vagy mogyorót is.

A köleses masszából vizes kézzel gombócokat formázunk és megforgatjuk a zsemlemorzsában.

Elkészítjük az öntetet. A joghurtba cukrot/édesítőt és vaníliát keverünk, majd megmelegítjük és a meleg öntettel tálaljuk a gombócokat.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is