Elkészítése
A karfiolt szedjük rózsáira, majd alaposan mossuk meg. Egy nagyobb edényben forraljunk fel alaposan megsózott vizet. Felforrás után dobjuk bele a karfiolrózsákat. Amikor újra felforrt, vegyük ki a karfiolt és hideg vízzel öblítsük le, majd hűtsük ki.
A karfiol zsenge leveleit vágjuk nagyon apróra. A kihűlt karfiolrózsákat sózzuk meg.
A kétféle lisztet keverjük össze és forgassuk meg benne a karfiolt. A tojásokat verjük fel, majd forgassuk meg benne a lisztezett karfiol rózsákat. A zsemlemorzsában keverjük el a karfiol összevágott zsenge levelit, a kétféle sajtot, majd forgassuk bele a karfiolt.
Bő, forró olajban készre sütjük a karfiol rózsákat, majd papírtörlőn csepegtessük róla a felesleges zsiradékot.
Ízlés szerint tálalhatjuk bármilyen körettel vagy mártogatóssal.







