Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zöldséges ételek

Sajtos rántott karfiol

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A karfiolt szedjük rózsáira, majd alaposan mossuk meg. Egy nagyobb edényben forraljunk fel alaposan megsózott vizet. Felforrás után dobjuk bele a karfiolrózsákat. Amikor újra felforrt, vegyük ki a karfiolt és hideg vízzel öblítsük le, majd hűtsük ki. A karfiol zsenge leveleit vágjuk nagyon apróra. A kihűlt karfiolrózsákat sózzuk meg. A kétféle lisztet keverjük össze és […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2020.12.02.

Hozzávalók

Panírhoz

Zsemlemorzsához

Sütéshez

Elkészítése

A karfiolt szedjük rózsáira, majd alaposan mossuk meg. Egy nagyobb edényben forraljunk fel alaposan megsózott vizet. Felforrás után dobjuk bele a karfiolrózsákat. Amikor újra felforrt, vegyük ki a karfiolt és hideg vízzel öblítsük le, majd hűtsük ki.

A karfiol zsenge leveleit vágjuk nagyon apróra. A kihűlt karfiolrózsákat sózzuk meg.

A kétféle lisztet keverjük össze és forgassuk meg benne a karfiolt. A tojásokat verjük fel, majd forgassuk meg benne a lisztezett karfiol rózsákat. A zsemlemorzsában keverjük el a karfiol összevágott zsenge levelit, a kétféle sajtot, majd forgassuk bele a karfiolt.

Bő, forró olajban készre sütjük a karfiol rózsákat, majd papírtörlőn csepegtessük róla a felesleges zsiradékot.

Ízlés szerint tálalhatjuk bármilyen körettel vagy mártogatóssal.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is