Elkészítése
Olajon megpirítjuk a feldarabolt bacont. Erre rátesszük a karikázott kolbászt és ezt is lepirítjuk. Jöhet rá a feldarabolt vöröshagyma is. Ezt annyira nem akarjuk lepirítani most, csak dinszteljük. Érdemes ilyenkor egy kis borsot rátenni.
Jöhet bele a darabolt paradicsom és egy kis víz. Lesütjük a zsírjára, majd megismételjük: egy kis víz és újra lesütjük a zsírjára.
Mikor a paradicsom szétfőtt, jöhet bele a többi zöldség: répák, burgonya és felöntjük vízzel bőven.
Mikor félkészek a zöldségek, jöhet bele a gomba és ekkor fűszerezzük is, majd szinte készre főzzük.
Elkészítjük a galuska tésztáját a hozzávalókból, aminek a tésztájába teszünk zeller és petrezselyemzöldet is. Ezt közvetlenül a levesbe szaggatjuk, közben sűrűn kevergetjük.
Egyszer kiforraljuk és készen is vagyunk.









