Elkészítése
Az apróra vágott vörös és fokhagymát a felforrósított zsíron üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott bacont és azt is megpirítjuk.
A répát, zöldséget, karalábét, zellert, miután meghámoztuk és kockákra vágtuk, a hagymához adjuk a borsóval együtt. Néhány percnyi párolás után pirospaprikával meghintjük, majd felöntjük vízzel (3-4 literrel) és a paradicsomlével. Fűszerezzük ízlés szerint és beletesszük a paprikát egészben.
Kb 30 perc főzés után a karfiolt kis darabokra szedjük, a burgonyát kockára vágjuk és a leveshez adjuk.
A tarhonyát szárazon vagy minimális olajon megpirítjuk és kis hűlés után hozzákeverjük a leveshez.
Ízesítjük még, ha szükséges és készre főzzük a levest.
Melegen tálaljuk.








