Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gombóc levesek

Leves receptek

Húsgombóc leves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A zöldségeket meghámozzuk és ízlés szerint feldaraboljuk. A hagymát apróra vágjuk. Kevés olajat hevítünk egy magas falú edényben, majd elkezdjük dinsztelni rajta a hagymát. Néhány perc múlva hozzáadjuk a többi zöldséget is és együtt pirítjuk. Felöntjük kb 3 l vízzel és hozzáadjuk a lestyánt. Felforraljuk, visszavesszük alatta a lángot-csak gyöngyözzön, majd lefedve főzzük. Közben a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2024.01.26.

Hozzávalók

Elkészítése

A zöldségeket meghámozzuk és ízlés szerint feldaraboljuk. A hagymát apróra vágjuk.

Kevés olajat hevítünk egy magas falú edényben, majd elkezdjük dinsztelni rajta a hagymát. Néhány perc múlva hozzáadjuk a többi zöldséget is és együtt pirítjuk.

Felöntjük kb 3 l vízzel és hozzáadjuk a lestyánt. Felforraljuk, visszavesszük alatta a lángot-csak gyöngyözzön, majd lefedve főzzük.

Közben a húst összekeverjük a rizzsel, tojással, a zúzott fokhagymával és ízlés szerint sóval, borssal. Vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk a masszából, majd a levesbe engedjük óvatosan.

Kb még 40 percig főzzük lassú tűzön a levesünket.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is