Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Előző este két külön tálban beáztatjuk langyos vízbe az átválogatott babot és a feldarabolt csülköt. Másnap annyi hideg vízben, hogy ellepje, feltesszük főni a csülköt és puhára főzzük. A répaféléket megtisztítjuk és feldaraboljuk, a kolbászt leöblítjük és vékonyan felkarikázzuk, majd a babérlevéllel a teatojásba zárt fokhagymával és borssal együtt a babhoz adjuk és az egészet […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vass Laszlone
Beküldte: 2024.01.19.

Hozzávalók

A csipetkéhez

Elkészítése

Előző este két külön tálban beáztatjuk langyos vízbe az átválogatott babot és a feldarabolt csülköt. Másnap annyi hideg vízben, hogy ellepje, feltesszük főni a csülköt és puhára főzzük.

A répaféléket megtisztítjuk és feldaraboljuk, a kolbászt leöblítjük és vékonyan felkarikázzuk, majd a babérlevéllel a teatojásba zárt fokhagymával és borssal együtt a babhoz adjuk és az egészet puhára főzzük.

Közben elkészítjük a csipetkét: a lisztet elkeverjük csipet sóval, hozzáadjuk a tojást és víz nélkül kemény tésztát gyúrunk belőle. Kis cipót formálunk belőle, majd babszemnyi nagyságú darabkákra csipkedjük. Lisztezett munkalapon meggömbölygetjük és kissé szikkadni hagyjuk.

Rántást készítünk: az olajon megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és néhány percig együtt pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, végül egyszerre felöntjük 3 dl hideg vízzel és simára keverjük.

A megfőtt csülköt a levével együtt áttesszük a levesbe. Hozzászűrjük a rántást és felforraljuk. Beleszórjuk a csipetkét, 10-12 percig főzzük, végül ízlés szerint savanyítjuk, utána sózzuk és borsozzuk, ha szükséges.

A teatojást és a babérlevelet tálaláskor eltávolítjuk. Tejfölt kínálhatunk hozzá.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is