Elkészítése
Megtisztítjuk a zúzát és nagyon apró kockára vágjuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, azon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, paprikát, rátesszük a zúzát, fehéredésig hevítjük, majd egy kis (kb 1 dl) meleg vizet töltünk rá és megpároljuk, majd “zsírjára” pirítjuk. Rádobjuk a vajat, majd hozzáadjuk a mirelit zöldséget és együtt forgatjuk, ameddig kienged a zöldség és elkezd dinsztelődni.
Fontos, hogy ne hagyjuk ott, mert hamar leég. Néhányszor megforgatjuk, rátesszük a petrezselyemzöld felét, a szárított lestyánt, a vargányát, ízesítjük borssal és vízzel felengedjük.
Amikor felforr, akkor beletesszük a tésztát is (mirelit zöldség hamar puhul), belerakjuk az apróra vágott tárkonyt is.
Közben elkészítjük a habarást, a lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel és a tejszínnel, majd egy evőkanál levessel felengedjük és hozzáöntjük a levesünkhöz és jól kiforraljuk.
Jó étvágyat!









