Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Ragulevesek

Tárkonyos raguleves galuskával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először finomra vágjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Egy kaliforniai paprikát kimagozunk és a felét felkockázzuk. A gyökérzöldségeket kb fél*fél cm-es kockára vágjuk. Következhet a csirkemell, amit szintén apró kockákra vágunk. Egy edényben 2 tk olajat hevítünk. Beleöntjük az aprított hagymákat és a paprikát. Megsózzuk és üvegesre pároljuk. Jöhetnek a csirkemell kockák, addig pirítjuk, amíg […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Egyetekmeg
Beküldte: 2023.03.07.

Hozzávalók 4 személyreLeveshez

Galuskához

Elkészítése

Először finomra vágjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Egy kaliforniai paprikát kimagozunk és a felét felkockázzuk.

A gyökérzöldségeket kb fél*fél cm-es kockára vágjuk.

Következhet a csirkemell, amit szintén apró kockákra vágunk.

Egy edényben 2 tk olajat hevítünk. Beleöntjük az aprított hagymákat és a paprikát. Megsózzuk és üvegesre pároljuk. Jöhetnek a csirkemell kockák, addig pirítjuk, amíg teljesen kifehéredik és elkezd levet engedni.

Amint elérkeztünk erre a pontra, mehetnek a zöldségek is az edénybe. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Én rakok bele kevés cukrot is bele. Jöhet bele 2 ek paradicsomlé, babérlevél és a tárkony. Pároljuk 2 percig, majd felöntjük 2 liter alaplével. Közepes lángon 15-20 percig főzzük.

Ha letelt az idő, akkor jöhet a tejszín. 2-3 merőkanál forró levest adunk a tejszínhez, elekverjük és már önthetjük is levesbe.

Amíg a leves újra felforr elkészítjük a galuskát. Egy keverőtálba öntünk 20 g olvasztott vajat. Ne legyen forró, maximum kézmeleg. Jöhet egy tojás, kevés só, és liszt (ha gluténmentesre szeretnénk, akkor használjunk zab és hajdinalisztet). Eldolgozzuk. Ha túl lágy lenne a tészta, akkor még adhatunk hozzá kevés hajdinalisztet.

Amint elkészült a tészta és a leves is forr, már szaggathatjuk is a galuskákat a levesbe.

Ha a szaggatás után újra felforrt a leves, jöhet hozzá a zöldborsó. Főzzük még egy percig és a végén ízesítjük egy ek friss citromlével. Lekapcsoljuk a tűzhelyet és az étel elkészült.

Jó étvágyat!

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Egyetekmeg
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is