Elkészítése
Először finomra vágjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Egy kaliforniai paprikát kimagozunk és a felét felkockázzuk.
A gyökérzöldségeket kb fél*fél cm-es kockára vágjuk.
Következhet a csirkemell, amit szintén apró kockákra vágunk.
Egy edényben 2 tk olajat hevítünk. Beleöntjük az aprított hagymákat és a paprikát. Megsózzuk és üvegesre pároljuk. Jöhetnek a csirkemell kockák, addig pirítjuk, amíg teljesen kifehéredik és elkezd levet engedni.
Amint elérkeztünk erre a pontra, mehetnek a zöldségek is az edénybe. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Én rakok bele kevés cukrot is bele. Jöhet bele 2 ek paradicsomlé, babérlevél és a tárkony. Pároljuk 2 percig, majd felöntjük 2 liter alaplével. Közepes lángon 15-20 percig főzzük.
Ha letelt az idő, akkor jöhet a tejszín. 2-3 merőkanál forró levest adunk a tejszínhez, elekverjük és már önthetjük is levesbe.
Amíg a leves újra felforr elkészítjük a galuskát. Egy keverőtálba öntünk 20 g olvasztott vajat. Ne legyen forró, maximum kézmeleg. Jöhet egy tojás, kevés só, és liszt (ha gluténmentesre szeretnénk, akkor használjunk zab és hajdinalisztet). Eldolgozzuk. Ha túl lágy lenne a tészta, akkor még adhatunk hozzá kevés hajdinalisztet.
Amint elkészült a tészta és a leves is forr, már szaggathatjuk is a galuskákat a levesbe.
Ha a szaggatás után újra felforrt a leves, jöhet hozzá a zöldborsó. Főzzük még egy percig és a végén ízesítjük egy ek friss citromlével. Lekapcsoljuk a tűzhelyet és az étel elkészült.
Jó étvágyat!








