Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Húslevesek

Leves receptek

Újházi tyúkhúsleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A darabolt tyúkot annyi hideg vízben tesszük fel főni, ami bőven ellepi. Hozzáadjuk a hagymát és a borsot is. Felforraljuk, majd levesszük a lángot alatta, éppen csak gyöngyözzön a leves. Közben folyamatosan leszedjük a keletkező habot. Így főzzük kb 3-4 órán át. Amíg a hús fő, addig megtisztítjuk a répát, fehérrépát és ízlés szerint hasábokra […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
360 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2023.11.29.

Hozzávalók

Elkészítése

A darabolt tyúkot annyi hideg vízben tesszük fel főni, ami bőven ellepi. Hozzáadjuk a hagymát és a borsot is.

Felforraljuk, majd levesszük a lángot alatta, éppen csak gyöngyözzön a leves. Közben folyamatosan leszedjük a keletkező habot. Így főzzük kb 3-4 órán át.

Amíg a hús fő, addig megtisztítjuk a répát, fehérrépát és ízlés szerint hasábokra vágjuk vagy vastagabb karikára vágjuk. A zellert és karalábét is meghámozzuk, majd hasábra vágjuk azokat is. A fokhagyma gerezdeket is hámozzuk meg.

Pár óra főzés után adjuk a répát, fehérrépát, zellert, karalábét és a fokhagymákat is a leves alaphoz, (ha van belsőség, akkor azt is ekkor adjuk hozzá) majd főzzük újabb 2 óráig a levesünket. Közben ízesítsük sóval, sáfránnyal és pótoljuk a vizet, ha szükséges.

A gombákat mossuk meg és vágjuk kicsit vastagabb szeletekre.

Nézzük meg a húsokat és a zöldségeket, majd ha úgy ítéljük, hogy majdnem megfőttek már, akkor a főzés utolsó 10-15 percében adjuk a leveshez a gombát és a borsót is, majd főzzük készre. Közben kóstoljuk és ízesítsük még, ha szükséges.

Amikor a leves elkészült, akkor vegyük ki a húsokat és a zöldségeket is a levesléből, majd szűrjük át.

Az átszűrt levest a zöldségekkel, hússal és a kifőtt tésztával tálaljuk.

Valamint a keletkező zsírt szedjük le.

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is