Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Zöldborsólevesek

Zöldborsóleves grízgaluskával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az olajat felforrósítjuk, csipet cukrot szórunk rá és karamellizáljuk, majd rászórjuk a zöldborsót és rövid ideig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a megtisztított és kockára vágott sárgarépát, zöldséget, zellert is ráhalmozzuk és együtt tovább pároljuk. Felöntjük kb 1,5 l vízzel vagy alaplével, megszórjuk aprított petrezselyemzölddel és sózzuk, borsozzuk, majd lassú tűzön puhára főzzük. Amíg fő a leves […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Szekeres Lajosne Klari
Beküldte: 2020.12.14.

Hozzávalók

A grízgaluskához

Elkészítése

Az olajat felforrósítjuk, csipet cukrot szórunk rá és karamellizáljuk, majd rászórjuk a zöldborsót és rövid ideig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a megtisztított és kockára vágott sárgarépát, zöldséget, zellert is ráhalmozzuk és együtt tovább pároljuk.

Felöntjük kb 1,5 l vízzel vagy alaplével, megszórjuk aprított petrezselyemzölddel és sózzuk, borsozzuk, majd lassú tűzön puhára főzzük.

Amíg fő a leves elkészítjük a grízgaluskát. A tojást villával felverjük, majd beleszórjuk a búzadarát és a szódabikarbónát, majd összekeverjük.

Ha megfőtt a borsóleves, akkor kávéskanállal beleszaggatjuk a forrásban lévő levesbe a galuskákat. Lassú tűzön addig főzzük, amíg feljön a leves tetejére és legalább duplájára nő a térfogata.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Szekeres Lajosne Klari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is