Elkészítése
Az olajat felforrósítjuk, csipet cukrot szórunk rá és karamellizáljuk, majd rászórjuk a zöldborsót és rövid ideig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a megtisztított és kockára vágott sárgarépát, zöldséget, zellert is ráhalmozzuk és együtt tovább pároljuk.
Felöntjük kb 1,5 l vízzel vagy alaplével, megszórjuk aprított petrezselyemzölddel és sózzuk, borsozzuk, majd lassú tűzön puhára főzzük.
Amíg fő a leves elkészítjük a grízgaluskát. A tojást villával felverjük, majd beleszórjuk a búzadarát és a szódabikarbónát, majd összekeverjük.
Ha megfőtt a borsóleves, akkor kávéskanállal beleszaggatjuk a forrásban lévő levesbe a galuskákat. Lassú tűzön addig főzzük, amíg feljön a leves tetejére és legalább duplájára nő a térfogata.










