Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tésztához az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk az élesztőt és a többi anyaggal együtt egy szép sima, puha tésztát készítünk belőle. Letakarva 45-50 percig kelesztjük. Ezalatt a töltelékhez a burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk és a hússal, a chilivel és a sajttal apró darabokra vágjuk. Egy tálba téve hozzáadjuk […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
pontycomb
Beküldte: 2020.12.16.

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Elkészítése

A tésztához az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk az élesztőt és a többi anyaggal együtt egy szép sima, puha tésztát készítünk belőle. Letakarva 45-50 percig kelesztjük.

Ezalatt a töltelékhez a burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk és a hússal, a chilivel és a sajttal apró darabokra vágjuk. Egy tálba téve hozzáadjuk a fűszereket, a levéről leszűrt gombát és jól összekeverjük.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen fél cm vékonyra kisodorjuk és 15 cm-es átmérőjű korongokat szaggatunk ki belőle.

Minden tésztára teszünk egy nagy kanállal a töltelékből, a szélét tojással megkenjük, félbehajtjuk és villával lenyomkodjuk a peremét, afféle félholdakat kapunk!

A sütőt előmelegítjük 190 fokra.

Szilikonos sütőpapírral bélelt lemezre rakjuk ügyelve arra, hogy majd a sülésnél kelni fog egy picit és ne érjenek össze.

A tetejét megkenjük tojással, villával megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon (így nem reped ki) és a sütőbe téve kb 28-30 perc alatt szép pirosra megsütjük.

Miután elkészült rácsra tesszük, hogy kissé hűljenek.

Friss, ropogós zöldsalátával vagy csak egyszerűen mustárral, ketchuppal, illetve majonézzel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Angol Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is