Elkészítése
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a megkelt élesztőt, az olajat, majd jól kidagasztjuk az egészet. Utoljára adjuk hozzá egy csipet sóval felvert tojáshabot.
Letakarva duplájára kelesztjük a tésztát.
Közben a krémet elkészítjük. A tejben elkeverjük a pudingporokat, a cukrokat és felfőzzük. Még melegen hozzákeverjük a margarint is, végül kihűtjük.
A megkelt tésztát átgyúrjuk és 4 részre vágjuk. Egyenként vékonyra, téglalap alakúra kinyújtjuk. A krémet 4 részre osztjuk és a tésztalapokat megkenjük vele. Feltekerjük egyenként, mint a bejglit és 2-2 rudat összefonunk.
Sütőpapírral bélelt 23*34 cm-es tepsibe tesszük. A tetejét felvert tojással lekenjük.
190 fokra bekapcsoljuk a sütőt. Hideg sütőbe téve kb 30 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!









