Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Házi kenyerek

Nagyi receptjei

Egyszerű, házi fehér kenyér

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

125 g lisztet, az élesztőt, 1 evőkanál olajat és végül a 125 ml langyos vizet alaposan összekeverjük. Lefóliázzuk, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap kimérünk 500 g lisztet, majd hozzáadjuk a porcukrot, sót, az 1 evőkanál olajat. Hozzáadjuk az előző este elkészített kovászt és a víz nagy részét. Kézzel alaposan összedolgozzuk. Ha szükséges, akkor dagasztás […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Travelling Kitchen
Beküldte: 2022.08.24.

Hozzávalók

Elkészítése

125 g lisztet, az élesztőt, 1 evőkanál olajat és végül a 125 ml langyos vizet alaposan összekeverjük. Lefóliázzuk, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap kimérünk 500 g lisztet, majd hozzáadjuk a porcukrot, sót, az 1 evőkanál olajat. Hozzáadjuk az előző este elkészített kovászt és a víz nagy részét. Kézzel alaposan összedolgozzuk. Ha szükséges, akkor dagasztás közben adjunk még hozzá vizet.

Amikor összeállt a tészta, konyharuhával letakarjuk és fél óráig pihentetjük. Alaposan átgyúrjuk, majd letakarjuk és hagyjuk 45 percig kelni újra. Ezután ismét átgyúrjuk és megformázzuk.

Egy jénai alját bevizezzük, majd sütőpapírral kibéleljük. Beletesszük a tésztát és letakarva további fél óráig kelesztjük, majd a tetejét bevágjuk.

A jénai tetejét is bevizezzük, majd lefedjük a kenyeret. 230 fokra előmelegített sütőben lefedve 30 percig, majd fedő nélkül további 10 percig sütjük. A sütőből kivéve vízzel lespricceljük.

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Travelling Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is