Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojásfehérjét elkezdjük felverni. Amikor már kicsit habos, elkezdjük a cukrot adagolni hozzá kanalanként majd 2 perc elteltével tesszük a hozzá következő adag cukrot. Addig rakjuk így bele cukrot, amíg el nem fogy a cukor, majd hozzáadjuk a keményítőt vagy a szirupot, amit óvatosan beledolgozunk a habba. Ha már jó kemény és a sűrű a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
200 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2020.12.07.

Hozzávalók

Elkészítése

A tojásfehérjét elkezdjük felverni. Amikor már kicsit habos, elkezdjük a cukrot adagolni hozzá kanalanként majd 2 perc elteltével tesszük a hozzá következő adag cukrot. Addig rakjuk így bele cukrot, amíg el nem fogy a cukor, majd hozzáadjuk a keményítőt vagy a szirupot, amit óvatosan beledolgozunk a habba.

Ha már jó kemény és a sűrű a hab nem esik le a keverőlapátról, elkészült a habalapunk.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a tojáshabot habzsákba töltjük. A zsák segítségével egymástól kicsit távolabb kisebb halmokat nyomunk.

A halmokba beleteszünk egy félszem diót, amit óvatosan kicsit a habba nyomunk, majd a diós halom tetejére nyomunk még egy kisebb halmot, amit kicsit felfelé húzunk.

Előmelegített sütőbe tesszük 160 fokra 12 percre, majd a sütőt elzárjuk. A habcsókot a sütőben hagyjuk 2-3 órán át száradni. Száradás közben se nyitogassuk a sütő ajtót.

Akkor készült el, ha az alja már nem ragad és egy mozdulattal lejön a sütőpapírról.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tél Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is