Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet a sóval elkeverjük. 1,5 dl langyos, cukros vízben felfutattjuk az élesztőt. Ha feljött, az olajjal együtt a liszthez adjuk és a maradék langyos vízzel kidagasztjuk, hogy az edény faláról leváljon és szép sima tésztát kapjunk, majd duplájára kelesztjük letakarva. Ha megkelt a tészta, akkor átgyúrjuk, megformázzuk, jénaiba tesszük és még 20 percig pihentetjük. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2023.08.01.

Hozzávalók

Elkészítése

A lisztet a sóval elkeverjük.

1,5 dl langyos, cukros vízben felfutattjuk az élesztőt. Ha feljött, az olajjal együtt a liszthez adjuk és a maradék langyos vízzel kidagasztjuk, hogy az edény faláról leváljon és szép sima tésztát kapjunk, majd duplájára kelesztjük letakarva.

Ha megkelt a tészta, akkor átgyúrjuk, megformázzuk, jénaiba tesszük és még 20 percig pihentetjük.

Bevagdossuk, lespricceljük vízzel és 200 fokon fedővel letakarva sütjük 20 percig, majd fedő nélkül még 20 percig.

Ha megsült, még melegen lespricceljük vízzel és rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is