Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Nagyi receptjei

Hokkaido tejes kalács

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejet meglangyosítjuk, egy kiskanál cukrot feloldunk benne, beleszórjuk az élesztőt és pár perc alatt felfuttatjuk. A tészta száraz hozzávalóit összekeverjük, hozzáadjuk a tojást, tejszínt és a habos élesztőt, majd alaposan összedolgozzuk, dagasztjuk. Ha a tészta nagyon ragadós lenne, akkor kevés lisztet adhatunk még hozzá. Egy tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük kb […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Veronica
Beküldte: 2020.12.29.

Hozzávalók

Elkészítése

A tejet meglangyosítjuk, egy kiskanál cukrot feloldunk benne, beleszórjuk az élesztőt és pár perc alatt felfuttatjuk.

A tészta száraz hozzávalóit összekeverjük, hozzáadjuk a tojást, tejszínt és a habos élesztőt, majd alaposan összedolgozzuk, dagasztjuk. Ha a tészta nagyon ragadós lenne, akkor kevés lisztet adhatunk még hozzá.

Egy tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük kb 1-1,5 óra alatt.

A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és 4 egyforma részre vágjuk. A tészta darabokat kb 20 cm-es rudakká sodorjuk, majd egy kicsit kinyújtjuk. Feltekerjük és egy kivajazott (kb 26*11 cm-es) püspökkenyér formába rakjuk.

Újra kelesztjük kb 20-25 perc alatt. Felvert tojással megkenjük a tetejét és 170 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük.

Az első 10-15 perc után egy alufóliával letakartam a tetejét, mert nagyon hirtelen sült.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Reggeli
Veronica
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is