Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Leopárd kalács

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejhez hozzáadjuk a porcukort, meglangyosítjuk és az élesztőt belemorzsoljuk. A liszthez keverjük a sót, a felolvasztott vajat, végül a felfuttatott élesztőt. Jól kidolgozzuk, majd két részre osztjuk és az egyik részt még két részre. A nagyobb cipót fehéren hagyjuk. Az egyik kisebb cipóhoz adjuk az egy evőkanál kakaóport és a tejet, simává dolgozzuk. A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2020.01.20.

Tésztához

Világos részhez

Sötét részhez

Kenéshez

Elkészítése

A tejhez hozzáadjuk a porcukort, meglangyosítjuk és az élesztőt belemorzsoljuk.

A liszthez keverjük a sót, a felolvasztott vajat, végül a felfuttatott élesztőt.

Jól kidolgozzuk, majd két részre osztjuk és az egyik részt még két részre. A nagyobb cipót fehéren hagyjuk. Az egyik kisebb cipóhoz adjuk az egy evőkanál kakaóport és a tejet, simává dolgozzuk. A másik kis gombóccal is így járunk el, csak 3 evőkanál kakaóport adunk hozzá és tejet.

Egy órán át pihentetjük a tésztákat.

Ezt követően a három cipót további 6-6 db egyenlő gombóccá formázzuk, tehát 6 fehér, 6 sötét és 6 világos barna cipónk lesz.

Egy normál méretű őzgerincformát sütőpapírral kibélelünk, mert ebbe kerül a kalácsunk.

A sötét gombócot olyan hosszú hengerré formázzuk, mint a formánk. A világos tésztát kinyújtjuk, beletesszük a sötét hengert, lazán feltekerjük. A világos tésztánkat szintén hosszúkásra kinyújtjuk, beletekerjük az előzőleg világosbarna tésztába tekert sötét hengert. A többi tésztával is így járunk el.

A forma aljára 3 hengert fektetünk, majd rá kettőt, végül pedig egyet. Még fél órát pihentetjük, majd felvert tojással lekenjük, előmelegített sütőben 180 fokon kb 40 perc alatt készre sütjük.

Ha nagyon barnulna a teteje, akkor alufóliával takarjuk le.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is