Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojásfehérjét egy csipet sóval kezdjük el kemény habbá verni, majd adjuk hozzá a porcukrot és verjük teljesen keményre. A tejhez adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart magjait, majd forraljuk fel és kanállal szaggassuk bele a tojáshabból galuskákat. Két-három percig főzzük, majd óvatosan fordítsuk meg, újabb két-három perc és már szedhetjük is ki egy üres tálba. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KisKrisztike
Beküldte: 2020.12.12.

Habhoz

Sodóhoz

Elkészítése

A tojásfehérjét egy csipet sóval kezdjük el kemény habbá verni, majd adjuk hozzá a porcukrot és verjük teljesen keményre.

A tejhez adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart magjait, majd forraljuk fel és kanállal szaggassuk bele a tojáshabból galuskákat.

Két-három percig főzzük, majd óvatosan fordítsuk meg, újabb két-három perc és már szedhetjük is ki egy üres tálba.

A tojássárgákat egy csipet sóval és a cukorral keverjük jó habosra, öntsük hozzá egy keveset a langyos tejből, majd azonnal keverjük simára. Adjuk hozzá a maradék tejet, keverjük el és öntsük vissza az egészet az edénybe.

Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg szépen be nem sűrűsödik, majd hagyjuk kihűlni.

Tegyük a sodó tetejére a galuskákat és az egészet rakjuk be a hűtőbe.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
KisKrisztike
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is