Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Házi kenyerek

Nagyi receptjei

Magvas rozskenyér

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Egy tálban keverjük össze a kétféle lisztet és a szárított élesztőt, majd adjuk hozzá a vizet és szintén keverjük össze (én langyos vízzel kevertem össze). Ezután takarjuk le a tálat egy konyharuhával és pihentessük a kovászt kb 24 órán át (én a sütést megelőző délután kevertem össze, majd másnap délelőtt használtam fel). A kétféle lisztet […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2021.09.23.

Rozsos kovászhoz

Kenyérhez

Elkészítése

Egy tálban keverjük össze a kétféle lisztet és a szárított élesztőt, majd adjuk hozzá a vizet és szintén keverjük össze (én langyos vízzel kevertem össze).

Ezután takarjuk le a tálat egy konyharuhával és pihentessük a kovászt kb 24 órán át (én a sütést megelőző délután kevertem össze, majd másnap délelőtt használtam fel).

A kétféle lisztet keverjük össze a sóval és a szárított élesztővel, majd adjuk hozzá a kovászhoz. Ezután adjuk hozzá az étolajat és a vizet, keverjük, gyúrjuk alaposan össze, majd konyharuhával letakarva pihentessük 30 percig (Én a sikért kihagytam és langyos vízzel kevertem össze).

Ezután lisztezett felületen mozgassuk át a tésztát. Kézzel lapogassuk téglalap formára, majd először hajtsuk egymásra jobbról-balról, majd alulról-felülről és konyharuhával letakarva szintén pihentessük 30 percig.

A pihentetett tésztát ezután formázzuk meg.

Először lisztezett felületen lapogassuk a tésztát téglalap alakúra, majd a csücskét és a két oldalát kissé hajtsuk be, majd lazán tekerjük fel.

Ezután egy kb 25*10*7 cm-es sütőpapírral kibélelt sütőformába helyezzük bele, majd konyharuhával letakarva pihentessük egy órát.

Ezután éles késsel vágjuk be a kenyér tetejét több helyen, majd spricceljük le hideg vízzel és szórjuk meg ízlés szerint magvakkal.

A sütő aljába tegyünk egy kisebb edénybe vizet, majd melegítsük elő a sütőt (légkeverésnél 170 fokra, alsó-felső sütésnél kb 220 fokra).

Helyezzük be a sütőformát az előmelegített sütőbe, majd kb 50 perc alatt süssük készre a kenyeret (én gőzös sütőben, légkeverésnél 170 fokon, 50 percig sütöttem).

A sütőből kivéve a forró kenyeret szintén spricceljük le hideg vízzel, hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy rácsra és hűtsük ki teljesen.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is