Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Nagyi receptjei

Mákos-meggyes buktatorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejet a cukorral langyosra melegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A felfuttatott élesztős tejbe beleszitáljuk a lisztet, beleütjük a a tojásoksárgáját, hozzáadjuk a sót és elkezdjük összeállítani a tésztát. Ha már összeállt a tészta, akkor az olvasztott vaj-olaj keverékét apránként beledolgozzuk a tésztába. Addig dagasztjuk, amíg elkezd hólyagosodni és elválik az edényfalától és […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Szekeres Lajosne Klari
Beküldte: 2020.11.22.

Tészta

Töltelék

Kenéshez

Elkészítése

A tejet a cukorral langyosra melegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.

A felfuttatott élesztős tejbe beleszitáljuk a lisztet, beleütjük a a tojásoksárgáját, hozzáadjuk a sót és elkezdjük összeállítani a tésztát.

Ha már összeállt a tészta, akkor az olvasztott vaj-olaj keverékét apránként beledolgozzuk a tésztába. Addig dagasztjuk, amíg elkezd hólyagosodni és elválik az edényfalától és a kezünktől.

A tészta tetejét enyhén meglisztezzük, letakarjuk konyharuhával és kb 30 percig meleg helyen kelesztjük.

Amíg kel tészta, addig a mákot elkeverjük pár kanál meggylével. Fontos, hogy ne tocsogjon, csak összefogja, összeálljon.

Ha megkelt tészta, akkor lisztezett deszkára borítjuk és kb 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, lehetőleg kerekre, majd egy tejes bögrével kiszaggatjuk.

A tésztakörök közepébe teszünk egy púpos teáskanál mákot, a mák közepébe meg egy szem meggyet. A tésztát összecsípjük és gombócot formálunk belőle.

Egy 26 cm-es tortaformát kikenjük olajjal, az alját kibéleljük sütőpapírral és sorban belerakjuk a megtöltött buktákat.

A tetejét lekenjük felvert tojással és 30 perc alatt újra kelesztjük.

A sütött 180 fokra előmelegítjük. Ha megkelt a buktatorta, akkor újra lekenjük tojással és betoljuk a sütőbe. 45 perc kb, amíg szép pirosra sül.

Még forrón cukros vízzel lekenjük, hogy szép fényes legyen.

Langyosan kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Szekeres Lajosne Klari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is