Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Nagyi receptjei

Péksütik

Mini kalács vaníliakrémmel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a langyos tejet és az étolajat. Jól kidolgozzuk, majd egy órán át hagyjuk pihenni. Közben elkészítjük a krémet. A krémes krémport a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük. Ha a tészta megkelt, akkor a tálból kiborítjuk, átdolgozzuk és 2 cipóra osztjuk. Mindkét cipót még 5-5 egyenlő részre […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2020.01.24.

Tészta

Krémhez

Tészta kenéséhez

Elkészítése

A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a langyos tejet és az étolajat. Jól kidolgozzuk, majd egy órán át hagyjuk pihenni. Közben elkészítjük a krémet.

A krémes krémport a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük.

Ha a tészta megkelt, akkor a tálból kiborítjuk, átdolgozzuk és 2 cipóra osztjuk. Mindkét cipót még 5-5 egyenlő részre osztunk, így 10 gombócunk lesz.

Minden gombócot kb 25 cm nagyságúra nyújtunk, félbe hajtjuk, háromszor megcsavarjuk és a sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük. Mindegyik gombóccal így járunk el. Formázás után még fél órát pihentetjük, majd a tetejüket felvert tojással lekenjük. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 30 perc alatt készre sütjük.

A langyosra hűlt tésztákat félbe vágjuk és a habzsákba töltött krémmel mindegyiket megtöltjük.

Tálaláskor porcukorral szórva kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is