Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A túrót egy edénybe tesszük, majd hozzáadjuk a sót, cukrot, citromhéjat, búzadarát és az egész tojásokat, majd az egészet alaposan összedolozzuk. Folpackkal letakarjuk és hűtőbe tesszük minimum 1 órára, hogy a búzadara felszívja a nedvességet. A vajat vagy az olajat felforrósítjuk és aranybarnára pirítjuk rajta a zsemlemorzsát. Közben egy edényben vizet forralunk. A túrós masszából […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tindy84
Beküldte: 2020.12.12.

Hozzávalók

Tálaláshoz

Elkészítése

A túrót egy edénybe tesszük, majd hozzáadjuk a sót, cukrot, citromhéjat, búzadarát és az egész tojásokat, majd az egészet alaposan összedolozzuk.

Folpackkal letakarjuk és hűtőbe tesszük minimum 1 órára, hogy a búzadara felszívja a nedvességet.

A vajat vagy az olajat felforrósítjuk és aranybarnára pirítjuk rajta a zsemlemorzsát.

Közben egy edényben vizet forralunk. A túrós masszából vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk, majd azokat a vízbe tesszük. Ügyeljünk rá, hogy a víz ne lobogjon, különben a gombócok szétfőhetnek.

Amikor a gombócok feljöttek a víz felszínére, akkor a morzsába szedjük és meghempergetjük benne.

A gombócokat tejföllel és pocukorral tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Tindy84
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is