Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Rum baba vagy savarin

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejet meglangyosítjuk kevés cukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk a sót, vaníliás cukrokat, tojásokat, az olajat, a felfuttatott élesztőt és jól összegyúrjuk a tésztát, majd hólyagosra dagasztjuk. Letakarva duplájára kelesztjük. Miután megkelt, 1-1 kivajazott, lisztezett kosárka formába töltjük (ha nincs, akkor a muffin forma is jó lesz) úgy, hogy a forma […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2018.12.08.

Tészta

Szirup

Töltés, díszítés

Elkészítése

A tejet meglangyosítjuk kevés cukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.

A liszthez hozzáadjuk a sót, vaníliás cukrokat, tojásokat, az olajat, a felfuttatott élesztőt és jól összegyúrjuk a tésztát, majd hólyagosra dagasztjuk.

Letakarva duplájára kelesztjük.

Miután megkelt, 1-1 kivajazott, lisztezett kosárka formába töltjük (ha nincs, akkor a muffin forma is jó lesz) úgy, hogy a forma 3/4-ig legyen a masszával és így kelesztjük még 15 percet.

180 fokra melegített sütőben kb 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük. Akár a fánkokat előző nap is elkészíthetjük.

A sziruphoz a vizet és a cukrot összeforraljuk, majd ízesítjük a rummal.

A kihűlt fánkokat alaposan belemártjuk a szirupba (úgy jó, ha alaposan megszívják magukat és kivételkor csöpög belőlük).

Amikor már nem csorog a szirup a fánkokból, akkor levágjuk a tetejüket és megtöltjük felvert tejszínnel, majd a kalapot visszatesszük és ízlés szerint díszítjük még tejszínnel, gyümölcsökkel és/vagy olvasztott csokival, tortadarával.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is