Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Nagyi receptjei

Piték, lepények

Tejfölös szőlős-mazsolás lepény

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sütőt 180 °C-ra melegítjük. Egy kb 20*25 cm-es tepsi aljába sütőpapírt vágunk. A mazsolát a borba áztatjuk. A szőlőt ha magos, akkor kimagozzuk. A vajat habosra keverjük a cukrokkal, majd egyesével hozzádolgozzuk a tojásokat, a tejet és a sütőporos lisztet. A masszát a tepsibe simítjuk, rászórjuk a leszűrt mazsolát és a szőlőt. A tetejére […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
meridiana
Beküldte: 2021.10.05.

Tészta

Tetejére

Elkészítése

A sütőt 180 °C-ra melegítjük. Egy kb 20*25 cm-es tepsi aljába sütőpapírt vágunk.

A mazsolát a borba áztatjuk. A szőlőt ha magos, akkor kimagozzuk.

A vajat habosra keverjük a cukrokkal, majd egyesével hozzádolgozzuk a tojásokat, a tejet és a sütőporos lisztet. A masszát a tepsibe simítjuk, rászórjuk a leszűrt mazsolát és a szőlőt.

A tetejére a hozzávalókat simára keverjük, majd ráöntjük a tészamasszára és kb 50 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!)

A kihűlt süteményt felszeletelve, porcukorral megszórva kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
meridiana
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is