Elkészítése
A cukrot és a porélesztőt összekeverjük a langyos tejjel, majd hagyjuk felfutni. A liszthez hozzákeverjük az élesztős tejet, a puha vajat, a sót és a tojást. Kézzel vagy géppel bedagasztjuk, majd hagyjuk a duplájára kelni letakarva.
A ribizlit a cukorral együtt felforraljuk, majd a keményítővel (amit kevés vízzel elkevertünk előtte) besűrítjük. Hozzáadjuk a fűszereket.
Elkészítjük a pudingot a szokásos módon.
A tésztát enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk, 4/5-ét megkenjük pudinggal, majd ribizliszósszal és a töltelékkel megkent irányból feltekerjük. 2,5-3 cm vastag karikákra vágjuk, majd megszórjuk aprított pisztáciával.
Sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tortaformába tesszük és 15 percig hagyjuk pihenni.
Előmelegített sütőben (180°C) 25-30 perc alatt megsütjük (tortaformában kb + 10 perc kell még neki).









