Elkészítése
A tészta alapanyagaiból csomómentes palacsintatésztát keverünk, amihez a szóda hozzáadásával szabályozzuk a sűrűséget, majd a hagyományos módon, serpenyőnben kisütjük a palacsintákat.
A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk. A fehérét kemény habbá verjük. A túrót kikeverjük a hozzávalókkal és a tojáshabot is belekeverjük.
Megtöltjük és feltekerjük a palacsintákat. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Egy kb 25*40 cm-es tűzálló tálat vagy tepsit vajjal kikenünk és a kettévágott palacsintákat belehelyezzük. Ezután körbe locsoljuk az összekevert öntettel és kb 30 perc alatt megsütjük.
Miután elkészült 10 percig pihentetjük tálalás előtt.
Jó étvágyat kívánok!









