Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Palacsinta receptek

Mákos gubával töltött palacsinta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A palacsinta hozzávalóiból a szokásos módon kikeverjük a tésztát csomómentesre. A szódát és a tejet apránként adjuk hozzá, a liszt minőségétől függően, mert nem biztos hogy mind kell, vagy lehet kicsit több kell belőle. A palacsintasütőben kevés olajat melegítünk, majd a szokásos módon megsütjük a palacsintákat. A sodóhoz jól kikeverjük a tojássárgákat a cukorral, majd […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2021.09.04.

Palacsintához

Mákos gubához

Sodóhoz

Elkészítése

A palacsinta hozzávalóiból a szokásos módon kikeverjük a tésztát csomómentesre. A szódát és a tejet apránként adjuk hozzá, a liszt minőségétől függően, mert nem biztos hogy mind kell, vagy lehet kicsit több kell belőle.

A palacsintasütőben kevés olajat melegítünk, majd a szokásos módon megsütjük a palacsintákat.

A sodóhoz jól kikeverjük a tojássárgákat a cukorral, majd felöntjük a tejjel, a tejszínnel és hozzáadjuk a vaníliát, majd jól elkeverjük. Alacsony lángon, folyamatosan keverve besűrítjük. Nekünk ezzel az anyaghányaddal eléggé híg lett. Ha szeretnénk kicsit sűrűbb sodót, akkor csak 2-2 dl tejet és tejszínt használjunk. Időnként átkeverve hűtjük.

A kifliket felkarikázzuk. Ha nem elég szikkadt, akkor tegyük be a sütőbe 30-40 fokra kb 30 percre. Így garanáltan megszikkad.

A kifliket tegyük egy tálba és adjuk hozzá a kétféle cukrot és a mákot. A tejet kisebb adagokban öntsük rá és alaposan keverjük össze az egészet. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy a guba ne legyen száraz.

Egy sorban tegyünk a palacsintára kevés mákos gubát, majd kanalazzunk rá a sodóból. A két szélét kissé felhajtjuk, majd feltekerjük.

Amint feltekertük az összeset, akkor a maradék sodóval tálaljuk.

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is