Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A burgonyát megtisztítjuk, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A vajjal elkeverjük, áttörjük és félretesszük. A hagymát felaprítjuk. Egy serpenyőben zsiradékot hevítünk, majd megdinszteljük benne a hagymát és hozzáadjuk a darált húst. Fűszerezzük és beleöntjük a zöldségeket, ezután tovább pároljuk. Készítünk egy besamel mártást. Vajat hevítünk, sózzuk, megszórjuk liszttel, majd hideg tejjel felöntjük, csomómentesen elkeverjük […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2020.12.15.

Hozzávalók

A burgonya fészekhez

Besamel mártáshoz

Elkészítése

A burgonyát megtisztítjuk, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A vajjal elkeverjük, áttörjük és félretesszük.

A hagymát felaprítjuk. Egy serpenyőben zsiradékot hevítünk, majd megdinszteljük benne a hagymát és hozzáadjuk a darált húst. Fűszerezzük és beleöntjük a zöldségeket, ezután tovább pároljuk.

Készítünk egy besamel mártást. Vajat hevítünk, sózzuk, megszórjuk liszttel, majd hideg tejjel felöntjük, csomómentesen elkeverjük és sűrűre főzzük.

Egy kiolajozott tepsire a burgonyából halmokat formázunk. Erre tesszük a zöldséges darált húst, meglocsoljuk besamel mártással és megszórjuk reszelt sajttal.

A halmok tetejét kanállal kissé lelapítjuk (előkészítjük a tojáshoz a fészkeket).

180 fokra előmelegített sütőben kb 25 percig sütjük.

Kivesszük a sütőből és a halmokra 1-1 tojást ütünk és további 5 percre visszatoljuk a sütőbe.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is