Elkészítése
Meggymártás:
Ha fagyasztott meggyből vagy friss meggyből szeretnénk készíteni, akkor egy kevés 100%-os meggylére is szükségünk lesz.
A meggy levéből egy kicsit kiöntünk, majd egy evőkanál vaníliás pudingporral (vagy keményítővel) csomómentesre keverjük és a hideg meggyhez adjuk. Hozzáadunk egy nagyon pici sót, majd ízesítjük cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel és reszelt citromhéjjal.
Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, majd felöntjük tejszínnel. Kavargatva besűrítjük és már el is készült.
Rántott hús:
A húst fólia alatt kiklopfoljuk, majd mindkét oldalát sózzuk. A szokásos módon panírozzuk: liszt, tojás, majd zsemlemorzsa. Célszerű otthon szép világos színű zsemlemorzsát darálni és ebbe panírozni. Felforrósított zsiradékban aranybarnára sütjük a húsok mindkét oldalát.
Köret:
A krumplit megpucoljuk és sós vízben puhára főzzük, majd kacsazsíron aranybarnára pirítjuk. Friss, apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.









