Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Pecsenyék

Sertés receptek

Sertésszűz-fehérboros mártással

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A megmosott és lehártyázott húst ujjnyi szeletekre vágjuk, majd tenyérgyökkel kicsit megnyomkodjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk. A húsokat sózzuk borsozzuk, majd beleforgatjuk a lisztbe és a forró serpenyőbe rakjuk. Rátesszük a vajat, a tetejére fóliát teszünk, erre ráteszünk egy kis edényben vizet. Ez a súly segít abban, hogy szép kérget kapjon, majd levesszük és megfordítjuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
birosari
Beküldte: 2021.10.03.

Hozzávalók

Fehérboros-rozmaringos mártás

Elkészítése

A megmosott és lehártyázott húst ujjnyi szeletekre vágjuk, majd tenyérgyökkel kicsit megnyomkodjuk.

Egy serpenyőben olajat hevítünk.

A húsokat sózzuk borsozzuk, majd beleforgatjuk a lisztbe és a forró serpenyőbe rakjuk. Rátesszük a vajat, a tetejére fóliát teszünk, erre ráteszünk egy kis edényben vizet. Ez a súly segít abban, hogy szép kérget kapjon, majd levesszük és megfordítjuk a húst és a másik oldalán is így járunk el, közben a vajas szafttal meglocsoljuk.

Elkészítjük a mártást. Egy serpenyőben olajat, vajat melegítünk, majd belekeverjük a lisztet és a mézet, felengedjük a borral, ízesítjük sóval, borssal, rozmaring levéllel és simára kavarjuk. Hígítjuk egy kis vízzel és kiforraljuk. A tejszínt tálba tesszük, merünk a boros mártásból hozzá a hőkiegyenlítés miatt, majd visszaöntjük. Ha szükséges, akkor utánízesítjük. Kevés forralás után a hússal kínáljuk. Én most kölessel tálaltam.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
birosari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is