Elkészítése
A káposztát szeljük vékony csíkokra (én káposzta gyaluval készítettem, de késsel is szépen szeletelhető).
A szeletelt káposztát rakosgassuk egy kb 3-4 literes üvegbe. Készítsük el hozzá a levet: literenként 1 ek sóval forraljuk fel a vizet és öntsük a káposztára. Nekem 2 liter vízre 2 ek sóra volt szükségem.
Tegyük huzatmentes helyre. A nyers káposzta télen kb 1 hét alatt kovászolódik meg. Tetejére nem kell kenyér, az üveget egy kis tányérral fedjük be.
Megpucoltjuk a hagymát és felaprítjuk. Kevés zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst és fehéredésig sütjük. Az összes fűszert hozzáadjuk és annyi vízzel engedjük fel, ami épp ellepi.
A képen látható kerámia sütő edénybe öntöttem megkovászolódott káposztát a levével együtt, erre került a fűszeres (nyers) hús, összekeverjük és betesszük a hideg sütőbe.
170 fokon 1,5 órán át sütjük- főzzük (alsó-felső sütés), majd tejföllel kínáljuk. Én nem tettem rá rántást sem.
Természetesen mielőtt asztalra tettem volna megkóstoltam. Ha szükséges utánfűszerezünk.









