Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Tokányok, pörköltek

Temesvári sertéstokány

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A húst és a szalonnát vágjuk fel csíkokra. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A zöldbab lehet fagyasztott is, akkor a főzés elején vegyük ki a fagyasztóból, ha friss a zöldbab akkor vágjuk fel kisebb darabokra. Az olajat hevítsük fel, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre, majd […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2020.12.14.

Hozzávalók

Elkészítése

A húst és a szalonnát vágjuk fel csíkokra. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.

A zöldbab lehet fagyasztott is, akkor a főzés elején vegyük ki a fagyasztóból, ha friss a zöldbab akkor vágjuk fel kisebb darabokra.

Az olajat hevítsük fel, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá a felcsíkozott húsos szalonnát és süssük pár percig.

Ezután keverjük hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát, majd a felcsíkozott húst és addig pároljuk tovább, míg a hús kifehéredik.

Amikor a hús már kifehéredett ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és a pirospaprikával, majd keverjük alaposan össze.

Ezután öntsük fel annyi vízzel hogy ellepje és főzzük a húst félpuhára, majd adjuk hozzá a feldarabolt zöldbabot és addig főzzük, míg a hús is és a zöldbab is megpuhul.

A tejfölt keverjük simára a liszttel, csorgassuk a húshoz és főzzük még pár percig, hogy kissé besűrűsödjön, majd vegyük le a tűzről és tálalásig tartsuk melegen.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is