Elkészítése
A húst és a szalonnát vágjuk fel csíkokra. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.
A zöldbab lehet fagyasztott is, akkor a főzés elején vegyük ki a fagyasztóból, ha friss a zöldbab akkor vágjuk fel kisebb darabokra.
Az olajat hevítsük fel, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá a felcsíkozott húsos szalonnát és süssük pár percig.
Ezután keverjük hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát, majd a felcsíkozott húst és addig pároljuk tovább, míg a hús kifehéredik.
Amikor a hús már kifehéredett ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és a pirospaprikával, majd keverjük alaposan össze.
Ezután öntsük fel annyi vízzel hogy ellepje és főzzük a húst félpuhára, majd adjuk hozzá a feldarabolt zöldbabot és addig főzzük, míg a hús is és a zöldbab is megpuhul.
A tejfölt keverjük simára a liszttel, csorgassuk a húshoz és főzzük még pár percig, hogy kissé besűrűsödjön, majd vegyük le a tűzről és tálalásig tartsuk melegen.










