Elkészítése
Tegyük egy tálba a lisztet, adjuk hozzá a sót és az őrölt borsot, majd keverjük össze.
Ezután adjuk hozzá a hideg-felkockázott vajat, morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá a tejfölt és a tojássárgáját.
Ezután gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki jó vékonyra.
A tojásfehérjéhez adjuk hozzá a sót, villával verjük alaposan fel, majd kenjük vele le a tésztát és ízlés szerint szórjuk meg szezámmaggal, mákkal.
Ezután ízlés szerint vágjuk fel a tésztát, majd helyezzük egymástól kicsit távolabb egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra (én légkeverésnél 160 fokon, 18 percig sütöttem).
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni (amikor kivesszük a sütőből, még nem ropog, de mire kihűl, jó ropogós lesz a kréker).










