Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Ropogtatnivalók

Sós sütemények

Gluténmentes kréker

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tegyük egy tálba a lisztet, adjuk hozzá a sót és az őrölt borsot, majd keverjük össze. Ezután adjuk hozzá a hideg-felkockázott vajat, morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá a tejfölt és a tojássárgáját. Ezután gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki jó vékonyra. A tojásfehérjéhez adjuk hozzá a sót, villával verjük alaposan […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2020.12.21.

Hozzávalók

Lekenéshez

Szóráshoz

Elkészítése

Tegyük egy tálba a lisztet, adjuk hozzá a sót és az őrölt borsot, majd keverjük össze.

Ezután adjuk hozzá a hideg-felkockázott vajat, morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá a tejfölt és a tojássárgáját.

Ezután gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki jó vékonyra.

A tojásfehérjéhez adjuk hozzá a sót, villával verjük alaposan fel, majd kenjük vele le a tésztát és ízlés szerint szórjuk meg szezámmaggal, mákkal.

Ezután ízlés szerint vágjuk fel a tésztát, majd helyezzük egymástól kicsit távolabb egy sütőpapírral bélelt tepsire.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra (én légkeverésnél 160 fokon, 18 percig sütöttem).

A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni (amikor kivesszük a sütőből, még nem ropog, de mire kihűl, jó ropogós lesz a kréker).

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Szilveszteri receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Gluténmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is