Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Ropogtatnivalók

Sós sütemények

Ropogós, sajtos stangli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tésztához a lisztet átszitáljuk és összekeverjük a sóval és a reszelt sajttal, majd belemorzsoljuk a margarint és a vízben elkevert ecetet hozzáöntve jól összedolgozzuk és simára gyúrjuk. Az így elkészített tésztagombócot folpackba csomagoljuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük pihenni. Másnap enyhén lisztezett felületen 3 mm vékonyra kisodorjuk, közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
pontycomb
Beküldte: 2019.12.26.

Hozzávalók

Tetejére

Elkészítése

A tésztához a lisztet átszitáljuk és összekeverjük a sóval és a reszelt sajttal, majd belemorzsoljuk a margarint és a vízben elkevert ecetet hozzáöntve jól összedolgozzuk és simára gyúrjuk.

Az így elkészített tésztagombócot folpackba csomagoljuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük pihenni.

Másnap enyhén lisztezett felületen 3 mm vékonyra kisodorjuk, közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A tésztát késsel vagy derelyevágóval keskeny stanglikra vágjuk. Megkenjük tojással, megszórjuk sajttal és ízlés szerint köménymaggal. Tepsire téve (hőlégkeveréssel) 18-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük!

Rendkívül ropogós és nagyon finom.

Miután kihűlt, egy zárható dobozba téve napokig eláll és friss marad.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is