Elkészítése
Tészta:
A tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval összeállítjuk a tésztát. Kb 10 percig dagasztjuk, végül letakarva kelesztjük 60 percen át.
A tésztában nincs só, mert mindegyiket sós vajjal kenjük majd meg és az elég lesz hozzá.
A megkelt tésztából 9 cipót készítünk.
A cipókat még egyenként 3 részre osztjuk és kisodorjuk vékonyra, kör alakúra.
Mindegyik kör alakú lapot a sós margarinnal vagy vajjal megkenünk és hármasával egymásra rakjuk.
Hagyjuk pihenni kb 20 percet, majd mindegyiket 8-8 cikkre vágjuk és ízlés szerinti krémmel megkenjük.
Kenéshez:
Tejföllel, tömlős sajttal és sonkával ízesíthetjük a kifliket.
Ha a sajttal kenjük, egy kis tejfölt tegyünk hozzá, hogy könnyebben kenhető legyen és erre is szórhatunk sonkakockákat.
A sajthoz a tejföl mellett tehetünk metélőhagymát is.
Formázás:
Ha megkentük a cikkeketaz általunk választott feltétekkel, akkor kiflit formázunk a tésztából és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Még 20-30 percig kelesztjük. A tetejét felvert tojással megkenjük, füstölt reszelt sajttal, szezámmaggal megszórjuk, majd 180 fokon kb 30 perc alatt készre sütjük.









