Elkészítése
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt. Nem fontos megvárni, hogy felfusson, majd a tészta többi hozzávalójával együtt jól összegyúrjuk és kb 5 percig dagasztjuk.
Amíg elkészítjük a tölteléket, addig letakarjuk és kelesztjük.
A töltelékhez a puha margarint alaposan elkeverjük a tojássárgákkal és a sóval.
A tésztát 4 részra osztjuk. A cipókat egyenként vékonyra, téglalap alakúra kinyújtjuk. Vékonyan lekenjük az ízesített margarinnal, ekkor megszórhatjuk sajttal is, majd feltekerjük. Kis háromszögekre vágjuk, majd sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.
Amikor a tepsi megtelt, akkor megkenjük a tojás és a tejföl keverékével, majd megszórjuk sajttal.
200 fokos sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük.
Nem tévedés, tényleg nem kell keleszteni!







