Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütés nélküli receptek

Áfonyás sajttorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Püré: Az áfonyát a cukorral és a citromlével felforraljuk, majd kb 10 percig főzzük. Amikor kissé kezd sűrűsödni, akkor a tűzről levesszük, majd egy szitán átpasszírozzuk és kihűtjük. Alap: A kekszet ledaráljuk és összekeverjük a vajjal, majd egyenletesen egy magas falú, 24 cm-es forma aljába nyomkodjuk. Krémsajtos réteg: A mascarponét kikeverjük a cukorral, joghurttal és […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Drága
Beküldte: 2020.07.15.

Alap:

Krémsajtos réteg:

Áfonyapüré:

Az áfonyás zselé:

Elkészítése

Püré:

Az áfonyát a cukorral és a citromlével felforraljuk, majd kb 10 percig főzzük. Amikor kissé kezd sűrűsödni, akkor a tűzről levesszük, majd egy szitán átpasszírozzuk és kihűtjük.

Alap:

A kekszet ledaráljuk és összekeverjük a vajjal, majd egyenletesen egy magas falú, 24 cm-es forma aljába nyomkodjuk.

Krémsajtos réteg:

A mascarponét kikeverjük a cukorral, joghurttal és a citrom levével és héjával, majd beleforgatjuk a keményre felvert tejszínhabot. A kész masszából elveszünk 500 grammot és félretesszük.

A zselatin felét kevés vízbe áztatjuk, majd mikróban felolvasztjuk. A krémsajtos masszához hozzákeverünk 120 g áfonyapürét és a felmelegített zselatint, majd az alapra simítjuk és hűtőbe tesszük.

Áfonyás zselé:

A zselatint kevés vízzel felengedjük, majd mikor megduzzadt, akkor felmelegítjük.

A maradék áfonyapüréhez hozzáadjuk a vizet, összemelegítjük, majd a felmelegített zselatinnal összekeverjük és langyosra hűtjük.

Mikor megdermedt az áfonyás krémsajt a formában, akkor óvatosan ráöntjük a langyos áfonyás zselét és hűtőbe tesszük.

Befejezés:

A maradék 10 g zselatint beáztatjuk kevés vízbe, majd felmelegítjük. A félretett krémsajtos masszát átkeverjük és beleforgatjuk a felolvasztott zselatint, majd a megdermedt áfonyás zselére simítjuk és másnapig hűtőbe tesszük.

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Amerikai Évszak: Tavasz Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is