Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütés nélküli receptek

Csokis gesztenyetorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A gyorsabb dermedés érdekében a tortaformát (30 cm-es) betesszük a hűtőszekrénybe. A pudingot elkészítjük a tejjel és az ízlés szerint hozzáadott cukorral, majd miután elzártuk a lángot, belekeverjük a fahéjat és 5 dkg étcsokit, majd végül a hideg tortaforma aljába öntjük. A babapiskótákkal végigrakjuk a forma szélét sorban a pudingba ragasztva és óvatosan visszatesszük a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
pontycomb
Beküldte: 2018.12.11.

Hozzávalók

Elkészítése

A gyorsabb dermedés érdekében a tortaformát (30 cm-es) betesszük a hűtőszekrénybe.

A pudingot elkészítjük a tejjel és az ízlés szerint hozzáadott cukorral, majd miután elzártuk a lángot, belekeverjük a fahéjat és 5 dkg étcsokit, majd végül a hideg tortaforma aljába öntjük.

A babapiskótákkal végigrakjuk a forma szélét sorban a pudingba ragasztva és óvatosan visszatesszük a hűtőbe, hogy a puding teljesen megdermedjen.

A hideg tejszínt habbá verjük.

Miután a puding megdermedt, a tejszínt gondolatban 3 részre osztjuk és 1/3-át rákenjük alulra a pudingra.

Ezután 2 csomag gesztenyét krumplinyomón préselve ráteszünk és villával óvatosan elosztjuk, hogy a szélére is egyformán kerüljön.

A tejszínt innentől habzsákba téve lehet szépen rárétegelni a gesztenyére, majd ismét gesztenyét nyomunk rá és a tetejére a maradék tejszín kerül.

A megmaradt csokit gőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük az étolajat és evőkanállal körbelocsoljuk vele a piskótákat és a tejszínt is díszíthetjük akár szülinapi felirattal, illetve szezonális friss gyümölcsökkel..stb.

Végül jól lehűtjük, lecsatoljuk és óvatosan felemeljük róla a tortaforma szélét és máris fogyasztható.

Kandírozott narancshéjjal és meggyel ízesített gesztenyepürével készítettem.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is